Red Star Line Video

Publiek Geheim (Canvas) over de Red Star Line

In het Canvas-programma "Publiek Geheim" gaat Sven Speybroeck op zoek naar de verborgen geschiedenis achter weinig bekende plaatsen in België. Zo ging hij in de eerste reeks van "Publiek Geheim" op zoek naar het verhaal achter de grote meerpalen aan de Rijnkaai in de Antwerpse haven.


"Op de Rijnkaai in Antwerpen rusten enkele oude meerpalen. Wie goed kijkt merkt dat er her en der een aantal reuzengrote exemplaren zijn te vinden. Speciaal gebouwd voor de Belgenland II, één van de paradepaartjes van de Antwerps-Amerikaanse rederij Red Star Line. Lees meer ....

Introfilmpje van "Publiek Geheim" Afl4 over de Red Star Line

Trailer van "Publiek Geheim" over de RedStarLine.

Rondleiding in de vroegere loodsen van de Red Star Line op de Antwerpse kaaien.

Aan de hand van maquettes en getuigenissen kom je te weten hoe zo’n boot ingedeeld was.

Aankomst in de VS en op zoek naar de weg die de immigranten destijds moesten volgen.

Op zoek naar Belgische immigranten in de VS en hun persoonlijke verhalen.

(c) http://publiekgeheim.canvas.be/

Do you know this girl?

In juni 2011 startte het Red Star Line Museum met een zoektocht naar een meisje. Een meisje met in haar hand een ticket van de Red Star Line. Ze staat symbool voor de vele onbekende passagiers die met Red Star Line naar Amerika migreerden.
De Amerikaanse journaliste Gretchen Kelly ging in opdracht van het Red Star Line Museum op zoek naar de identiteit van het meisje. Samen met haar lezers gaat ze de uitdaging aan om de identiteit van het meisje te achterhalen. Haar zoektocht kon gevolgd worden op een blog via de Engelstalige website van het Red Star Line Museum www.redstarline.org.

Deze foto was ook voor ons een sterk symbool. We contacteerden daarop het Antwerpse Red Star Line Museum met de vraag of er een mogelijkheid was om deze foto te gebruiken voor onze eigen affiches en flyers. Het antwoord was positief, waarvoor - nogmaals - onze dank !

Red Star Line Museum

In mei 2013 opent het Red Star Line Museum aan de Rijnkaai in Antwerpen. Dit filmpje laat u nu al proeven van wat het museum zal worden.

Meer info en foto's op http://www.redstarline.be.

Red Star Line Museum

Video van Mario De Munck, gemaakt voor het Musea StadAntwerpen

Red Star Line - People On The Move from Mario De Munck on Vimeo.

Laatst nog levende RSL getuige wordt 100

Artikel verschenen op 26/27 november 2011 in GVA